Rus milyonerler ülkeyi terk ediyor

Rus milyonerler ülkeyi terk ediyor

Yayımlanan yeni bir rapora göre, Rus zenginlerinin ülkeyi terk etmesinin beklendiği açıklandı. Rus milyonerlerin, Ukrayna´nın işgali ve Batı yaptırımları nedeniyle ülkeyi terk ettikleri bildirilen raporda, 2019 yılına kıyasla 2022´de 3

 

Yayımlanan yeni bir rapora göre, Rus zenginlerinin ülkeyi terk etmesinin beklendiği açıklandı. Rus milyonerlerin, Ukrayna´nın işgali ve Batı yaptırımları nedeniyle ülkeyi terk ettikleri bildirilen raporda, 2019 yılına kıyasla 2022´de 3 kat daha fazla milyonerin ülkeyi terk etmesinin beklendiği belirtildi.

Londra merkezli Henley & Partners firmasının yayımladığı göç verilerine göre, varlıkları 1 milyon dolardan fazla olan Rusların yaklaşık yüzde 15´inin 2022 yılı sonuna kadar başka ülkelere göç etmesinin beklendiği belirtildi.

Dünyanın zenginleri geleneksel olarak ABD ve İngiltere´ye yerleşiyor, ancak Henley araştırmasında, Birleşik Arap Emirlikleri´nin de 1 numaralı varış noktası olmasının beklendiği kaydedildi.

Öte yandan çok sayıda milyonerin de Malta, Mauritius ve Monaco´ya taşınmasının beklendiği aktarıldı.

Yayımlanan rapora göre, pandemiden önceki yıl olan 2019´a kıyasla bu yıl yaklaşık üç kat daha fazla Rus milyonerin ülkeyi terk etmesinin beklendiği vurgulandı.

Raporda, batı yaptırımlarının Rus seçkinleri için hayatı zorlaştırdığının altı çizilirken, 2019´daki 5 bin 500´e kıyasla, 2022´de bu sayının yaklaşık 15 bin dolarlarında olabileceğinin altı çizildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve rapora veri katkısında bulunan analitik şirketi New World Wealth´in araştırma başkanı Andrew Amoils, 'Servet göçü rakamları bir ekonominin sağlığının çok önemli bir göstergesidir' derken, “Zenginler genellikle ilk ayrılan insanlar olduğu için kötü şeylerin bir işareti de olabilir” şeklinde konuştu.

 

 

 



Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.

Yaşam

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Yükleniyor