• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Rus uzman: NATO´nun Türkiye´ye ihtiyacı, Türkiye´nin NATO´ya ihtiyacından çok daha fazla

Rus uzman: NATO´nun Türkiye´ye ihtiyacı, Türkiye´nin NATO´ya ihtiyacından çok daha fazla

ABD´li Cumhuriyetçi Senatör Graham´ın Suriye´nin kuzeyine operasyon düzenlenmesi halinde Türkiye´nin NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısı yapacaklarını söylemesini değerlendiren Rus uzman Bruter, Kongre´nin elinde çok fazla koz

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın Suriye´den çekilme ve birlikleri Türkiye sınırından geri çekme kararını eleştiren Kongre üyeleri, bu adımın sadece Kürt gruplar değil, ABD´li askerler için de tehdit oluşturacağını belirtmişti.

 

Cumhuriyetçi Parti Senatörü Mitt Romney ve Demokrat Parti Senatörü Chris Murphy, yaptıkları ortak açıklamada Beyaz Saray´ı hesap vermeye çağırırken Trump´ı müttefiklerine ihanet etmekle suçlamıştı. Cumhuriyetçi Parti´nin önde gelen Senatörü Lindsey Graham, Suriye´ye girmesi halinde Türkiye´ye karşı Kongre´den yaptırım kararı geçireceklerini ve NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısı yapacaklarını söylemişti.

 

´ABD KONGRESİ ÇOK FAZLA KOZA SAHİP DEĞİL´

Russia Today´e (RT) konuşan Uluslararası Sosyal ve Siyasi Araştırmalar Enstitüsü uzmanı Vladimir Bruter, ABD Kongresi´nin Ankara´nın tutumunu etkilemeye yarayacak çok fazla koza sahip olmadığını söyledi.

Bruter, 'NATO´nun Türkiye´ye ihtiyacı, Türkiye´nin NATO´ya ihtiyacından çok daha fazla. Bundan dolayı Türkiye´nin NATO´dan çıkarılması halinde, bu Türkiye için değil, NATO için büyük bir sorun teşkil edecek' dedi.

´TÜRKİYE BATI´DAN DAHA DA UZAKLAŞIR´

ABD Türkiye´ye çok ihtiyaç duyduğu için Türkiye´ye karşı bu tür geniş kapsamlı yaptırımlar uygulamanın zor olduğunu düşünen Bruter, Trump´ın Erdoğan´a harekat izni vermesinin tesadüf olmadığını, tek taraflı yaptırım adımının Türkiye´yi Batı´dan daha da uzaklaştıracağını ve bunun kesinlikle Batı´nın çıkarına olmadığını vurguladı.

 

´SİYASİ ELİT YENİLGİYİ KABULLENMEK İSTEMİYOR´

Bruter´e göre ABD´li senatörlerin Trump´ın Suriye´den çekilme kararına itirazı, Washington´un bölgede aldığı yenilgiyi kabullenmek istememeleriyle bağlantılı.

Rus uzman, 'ABD siyasi eliti, Trump´ın açıklamasını yenilgi olarak görüyor ancak yenilgiyi kabullenmeye hazır değil' diye ekledi.

 



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor