Hindistan Savunma Bakanı Singh, Rusya ile silah ve askeri işbirliğine yönelik bir dizi anlaşma, sözleşme ve protokol imzaladıklarını açıkladı.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmesinin ardından Twitter´da açıklamada bulunan Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, “Hafif silahlar ve askeri işbirliğiyle ilgili bir dizi anlaşma/sözleşme/protokol imzalanmış olmasından memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Singh, Şoygu ile görüşmeleriyle ilgili de şunları ifade etti: “Bugün Rusya Savunma Bakanı, General Sergey Şoygu ile Yeni Delhi´de üretken, verimli ve kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Hindistan, Rusya ile olan özel ve ayrıcalıklı stratejik partnerliğine kıymet veriyor.”
Singh, iki ülke arasındaki işbirliğinin bölgeye barış, refah ve istikrar getirmesini umduğunu da yazdı.
Şoygu, Hindistan ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´e eşlik ediyor.
Sadi ÖZDEMİR
TürkiyeMurat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
TürkiyeKONFERANS:
TürkiyeAl Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.
Teknoloji