Tarih: 13.06.2019 09:16

Rusya´da Venüs misyonunu yeniden başlatma teklifi

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Bilimler Akademisi Uzay Konseyi Başkan Yardımcısı, Uzay Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Lev Zelenıy, Rus medyasına açıklamasında, 'İlgili mektup Roscosmos´a gönderildi. Roscosmos bu mektup üzerinde çalışıyor' dedi. 

Roscosmos henüz bu mektupla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Konsey´in son toplantıda Venüs-D projesini tartıştığını ve uygulama teklifinde bulunduğunu hatırlatan Zelenıy, 'Rusya Bilimler Akademisi Uzay Konseyi bu projeye destek veriyor' diye ekledi.

Konsey´in 29 Mayıs 2019 tarihli kararı, Venüs-D projeyle ilgili araştırma geliştirme çalışmalarının ilk aşamalarının finanse edilmesi gerektiği çağrısını içeriyor. Kararda, teknik teklifler aşamasının başarıyla sonuçlanması durumunda finansmanın 2020´de başlatılması gerektiğinin altı çiziliyor.

Venüs´e otomatik uzay istasyonunun gönderilmesini öngören proje, NASA ile ortaklaşa hayata geçirilecek. Misyonun 2029´da başlatılması planlanıyor. 

Daha önce Uzay Araştırmaları Enstitüsü Başkan Yardımcısı Oleg Korablev, Venüs-D projesinin araştırma geliştirme çalışmalarının maliyetinin yaklaşık 17 milyar ruble (262 milyon dolar) olduğunu açıklamıştı.

Misyonun, Venüs´ün yapısı, atmosferinin alt tabakasındaki hareketlilik, volkanizma ve diğer süreçler ile ilgili araştırmalara devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —