Tarih: 28.06.2022 17:37

Rusya´dan flaş 3. Dünya Savaşı uyarısı... Kırmızı çizgisini açıkladı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Ukrayna´daki savaş son sürat devam ederken Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev´den gözdağı gibi açıklamalar geldi. Rusya´nın kırmızı çizgisini açıklayan Medvedev, 3. Dünya Savaşı uyarısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin´in emri ile 24 Şubat´ta başlayan savaş Ukrayna´nın doğusunda son sürat devam ediyor.

Mariupol ve Severodonetsk´i ele geçiren Rus güçleri ülkenin doğusundaki diğer kentler için de saldırılarına ara vermeden devam ediyor.

Başta ABD olmak üzere Batı´nın Ukrayna´ya silah yardımı sürerken Rusya´dan çok konuşulacak bir uyarı geldi.

MEDVEDEV´DEN 3. DÜNYA SAVAŞI AÇIKLAMASI

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Kırım yarımadasına yönelik herhangi bir ihlâlin 3. Dünya Savaşı´na yol açacağını söyledi.

Bir dönem Rusya Devlet Başkanlığı görevinde de bulunan Dimitri Medvedev, ´Argumentı i faktı´ haber sitesine konuştu.

Medvedev, ´Bizim için Kırım Rusya´nın bir parçasıdır. Kırım´a yönelik bir tecavüz ülkemize karşı savaş ilanı demektir´ ifadelerini kullandı.

Moskova Yönetimi´nin tepe isimlerinden olan Medvedev, ´Bu bir NATO üyesi ülke tarafından yapılırsa, tüm Kuzey Atlantik İttifakı´yla çatışma demek, bir Üçüncü Dünya Savaşı. Tam bir felaket´ dedi.

İsveç ve Finlandiya´nın olası NATO üyeliğine ilişkin de konuşan Medvedev, Rusya´nın misilleme adımlarına hazır olduğunu belirterek, bu adımlar arasında söz konusu ülkelerin sınırlarına İskender hipersonik füzelerini yerleştirmenin de bulunduğunu vurguladı.

´NÜKLEER BALTIK´ UYARISI

Geçtiğimiz dönemde İsveç ve Finlandiya´nın NATO´ya üye olmaları durumunda Moskova´nın bu tehditlere karşı önlem alması gerekeceğini belirten Medvedev, Rusya´nın bölgeye İskender füzeleri, hipersonik silahlar ve nükleer bombalara ev sahipliği gemiler sevk edebileceğini ima etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı;

´İsveç ve Finlandiya´nın NATO´ya üye olduğu bir durumda Baltık bölgesinin nükleerden arındırılmış statüsünden bahsetmek mümkün olmaz.´

´MAHŞERİN ATLILARI YOLA ÇIKTI´

Medvedev, Ukrayna´nın Rusya´ya saldırmak için ABD tarafından sağlanan füzeleri kullanması halinde Moskova´nın batıdaki şehirlere saldıracağı konusunda da uyarılarda bulunmuştu.

´Mahşerin atlıları yola çıktı´ diyen Medvedev Ukrayna´ya gönderilen füzelerin Rusya´yı hedef alması durumunda topyekûn saldırı tehdidinde bulunmuştu.

ABD, Ukrayna´ya 700 milyon dolarlık silah yardımının parçası olarak gelişmiş füze sistemleri göndereceğini açıklamıştı.

RUS HEDEFLERİ MEZİLİ İÇİNDE

Ukrayna´ya gönderilecek silahlar arasında 4 adet M142 Yüksek Hareket Yetenekli Topçu Roket Sistemi (HIMARS) yer alıyor.

Bu füze sisteminin yaklaşık 70 kilometrelik menzile ve Rus hedeflerini vurma kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —