Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in imzaladığı kararname ile ´dost olmayan´ statüdeki ülkelere bağlı bankaların Rusya´da sermaye ve hisse senedi işlemlerine kısıtlama getirildi.
Batılı ülkelerin Rus bankalarına uyguladığı kısıtlamalara Rusya´dan karşılık geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in imzaladığı kararname ile ´dost olmayan´ ülkelere bağlı 45 bankaya kısıtlama getirildi. Kremlin Bilgi Servisi´nde yayınlanan kararnameye göre, Rusya´da hizmet veren banka kuruluşlarının hisse ve sermaye işlemlerini özel izinle yapabilmesi şartı konuldu. Kararnamede, geçtiğimiz 5 Ağustos´ta ´dost olmayan´ ülkelerin bankalarının işlemlerine yasak getirilmesine de atıfta bulunularak bu karar doğrultusunda bahsi geçen 45 bankaya kısıtlama getirildiği ifade edildi.
Kısıtlama listesinde yer alan önemli bankalar arasında Deutsche Bank, Citibank, Yandex Bank, Intesa, Ozon Bank, Goldman Bank, Ekom Bank, Unicredit Bank ve Raiffeisenbank gibi yabancı sermayeli bankalar yer aldı.
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeStaj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
Türkiye