Rusya´nın ABD Büyükelçiliği´nden yapılan açıklamada Ukrayna ile ABD´nin Sea Breeze isimli tatbikatının kasıtsız olayların meydana gelme riskini artıracağını belirtildi. Büyükelçilik ABD ve müttefiklerine bölgedeki tatbikatlardan vazgeçmeleri çağrısı yaptı.
Sea Breeze tatbikatı 28 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında 32 ülkeden 5 bin asker, 32 geminin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Büyükelçiliğin tatbikatla ilgili Twitter´da yaptığı açıklamada, “Sea Breeze tatbikatı büyüklüğü ve açıkça saldırgan niteliğiyle Karadeniz´deki güvenlik ihtiyaçlarıyla hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Tatbikat kasıtsız olayların gerçekleşmesi riskini artırıyor, Ukrayna´daki militarist hırsları teşvik ediyor” ifadeleri kullanıldı.
“ABD ve müttefiklerini Karadeniz´deki askeri operasyonlarına son vermeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, bölgedeki sorunların Karadeniz´e kıyısı olan ülkeler tarafından, dışarından yardım ‘dayatılmadan´ çözülebileceği belirtildi.
Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da NATO´nun Karadeniz´deki faaliyetlerini ve Ukrayna ile tatbikat sayısını artırdığına dikkat çekmiş, bunların Ukrayna´da istikrar sürecine bir katkısı olmadığını kaydetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye