• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Türkiye 'Akıllı Sistemi' Hedefliyor

Türkiye

Savunma Sanayii Müsteşarlığının başkanlığına atanan havacılık profesörü İsmail Demir, Türkiye’nin üretim, ortak üretim ve “yüksek ateş gücüne sahip ve hassas elektronik teknolojileri alanlarındaki alımlara yoğunlaşacağını be

Defense News

Türkiye’nin yeni tedarik müsteşarı, ülkenin gelecekteki satın alma planlarında “akıllı sistem” adındaki sistemi kullanması gerektiğini söyledi.

Tedarik kuruluşu Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) başkanlığına atanan havacılık profesörü İsmail Demir, Türkiye’nin üretim, ortak üretim ve yüksek ateş gücüne sahip ve hassas elektronik teknolojileri alanlarındaki alımlara yoğunlaşacağını belirtti.

Demir, “Alımlarımızda nicelikten çok niteliğe önem vermeliyiz. Bu ancak hassas teknolojiye yapılacak yatırımlarla mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Müsteşar, akıllı sistemler tabanlı teknolojiye yapılan her yatırımın kendi masrafını çıkaracağını ve herhangi bir servisin envanterinde yıllarca kalabileceğini dile getirdi.

Demir, “Bu gibi sistemler, hava, deniz ve kara gibi bütün hizmetlerde verimli olarak kullanılabilir.” dedi.

Kaynaklar, Demir’in, yabancı ortaklarla yapılacak anlaşmalarla beraber Türkiye’nin havacılık sanayisini geliştirmesini umuyor.

Türkiye, silah alımına geleneksel olarak yılda 4 milyar dolar harcıyor. (ABD Merkezli Defense News - 24 Haziran 2014)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor