Tarih: 09.09.2015 15:21

Türkiye´nin Mülteci Politikası

Facebook Twitter Linked-in

 

Thomas Seibert

Türkiye Başbakanı Mülteciler İçin En Çok Çaba Harcayanın Kim Olduğuna Kuşku Bırakmıyor.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 'Ülkesinin iki milyon Suriyeli mülteciyi kabul ederek kaosun yaşandığı bölge ile Avrupa arasında etkin bir durum oluşturduğunu' söylüyor. Tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi Davutoğlu da bugünlerde, komşu ülkeden gelen mültecilere Türkiye´nin verdiği hizmetleri vurgulamaya çaba harcıyor ve mülteci kabul etmeye pek yanaşmayan Avrupalılardan farklı davrandıklarını belli ediyor.

56 yaşındaki Siyaset Bilimi Profesörü bu şekilde, başka zamanlar Avrupa´nın çok eleştirdiği Türkiye´nin, Avrupa´ya haddini bildirmesi için eline geçen ender fırsattan istifade ediyor. Gerçekten de Türkiye geçen yıl 1,9 milyon Suriyeli, 200 bini aşkın Iraklı ve 100 kadar Afgana sınırlarını açarak dünya genelinde övgü almıştı. Ankara şimdiye dek mültecilere altı milyar dolar harcadı. Hâl böyleyken kasımdaki Parlamento seçimlerine kısa bir süre kala seçmene, Türkiye´nin yardımsever davranışıyla Avrupa´dan ne kadar farklı olduğu mesajının verilmesinin sonuçta bir zararı olmaz.

Başbakan Davutoğlu, diğer siyasi alanlarda olduğu gibi mülteci politikasında da kendisini Başbakanlık görevine getirdiği için müteşekkir olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çizgisini izliyor. Gelecek hafta sonu yapılacak AK Parti Kurultayı bu yüzden Davutoğlu açısından bir dayanıklılık sınavı niteliğinde zira şefin gözleri onun üzerinde olacak.(Almanya, Der Tagesspiegel - 08 Eylül 2015)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —