Dışişleri Bakanlığı, Türkiye´nin Musul Başkonsolosluğu´na saldırı düzenlendiğini açıkladı. Konsolosluk binası yakınına düşen 2 roket çevredeki ev ve araçlarda hasara neden oldu. Saldıruya Ankara´dan tepki var.
Türkiye´nin Musul Başkonsolosluğu´na roketli saldırı düzenlendi.
Başkonsolosluk binasının yakınlarına düşen 2 roket çevredeki bina ve araçlarda hasara neden oldu.
Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı saldırıyı Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında saldırıyı kınadı; Irak makamlarına diplomatik temsilcilikleri koruma sorumluluğunu hatırlattı.
Açıklamada, 'Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür' ifadeleri yer aldı.
Bakanlık´tan yapılan açıklamada, 'Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz' denildi.
'ÇAĞRIMIZI BİR KEZ DAHA YİNELİYORUZ'
Saldırının BM Güvenlik Konseyinde Irak´ın çağrısıyla düzenlenen toplantı sırasında gerçekleştiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
'Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.'
Açıklamada 'Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz' değerlendirmesi yapıldı.
MSB: KİMİN SİVİLLERE SALDIRDIĞI GÖRÜLDÜ
Saldırının kınandığı Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında ise 'Bu saldırı ile kimin sivillere ve sivil hedeflere saldırdığı bir kez daha görülmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden de er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır' denildi.
Açıklamada, 'Iraklı kardeşlerimizle terörle mücadele ve sınır güvenliği için işbirliğine hazırız. Teröristlerin tuzaklarını başlarına yıkacak, bölgeyi kana boğma hayalleriyle birlikte onları kazdıkları hendeklere gömeceğiz' ifadelerine yer verildi.
Saldırıya ilişkin AK Parti´den de bir açıklama var. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Musul Başkonsolosluğumuza düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz' dedi.
Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Türkiye´yi hedef alan terör odakları bunun bedelini mutlaka öderler. Irak makamları bu saldırganları bir an evvel yakalamalı ve hukuk önüne çıkarmalıdır' ifadelerini kullandı.
CHP: ŞİDDETLE KINIYORUZ
CHP´den de Musul Başkonsolosluğu´na yapılan saldırıya ilişkin bir yazılı açıklama geldi.
Haberi, derin bir üzüntüyle öğrendikleri söylenen açıklamada, ´´Konsolosluk çalışanlarımızın saldırıdan zarar görmemiş olmaları tesellimizdir´´ denildi.
CHP, başkonsolosluğu yapılan saldırıyı asla kabul etmediklerini ve şiddetle kınadıklarını da belirtti.
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya