Tarih: 28.06.2022 11:57

Wall Street, gelecek yıl ABD´de resesyon olasılığının daha yüksek olduğunu düşünüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Goldman ekonomistleri Pazartesi günkü bir notta, 'Artık durgunluk riskini daha yüksek ve önden yüklemeli olarak görüyoruz' dedi.

En son tahmin, ABD Merkez Bankası´nın enflasyondaki artışı durdurmak için 1994´ten bu yana en büyük faiz artırımını gerçekleştirmesinden ve diğer bazı merkez bankalarının da para politikasını sıkılaştırmak için agresif adımlar atmasından yaklaşık bir hafta sonra geldi.

Goldman, 'Fed liderliğinin sıkılaştırma hızını yavaşlatmak için yüksek ve enflasyona özgü bir çıta belirlemesinden giderek daha fazla endişe duyuyoruz' dedi.

Bu arada, Salı günü Morgan Stanley´deki ekonomistler, önümüzdeki 12 ay için ABD´de resesyon olasılığını yaklaşık %35 olarak belirlediler.

Morgan Stanley, 'Bu noktada, bir durgunluk, Fed´in enflasyonla ilgili açmazı göz önüne alındığında artık sadece bir kuyruk riski değil,' dedi.

Goldman, önceki %35´lik tahminine kıyasla, önümüzdeki iki yıl içinde kümülatif bir durgunluk olasılığı tahmin ediyor.

Goldman ekonomistleri, 'En iyi tahminimiz, ılımlı aşırı sıkılaştırmanın neden olduğu bir durgunluğun sığ olacağı, ancak daha fazla politika desteğiyle olacağından biraz daha uzun süreceğini hayal edebiliyoruz' dedi.

UBS ayrıca, gerçekleşirse bir durgunluğun sığ olacağını, ancak 2022 veya 2023´te Amerika Birleşik Devletleri´nde veya küresel olarak bir durgunluk beklemiyor.

Goldman, Fed´in faiz artırımından önce, işgücü piyasasını yeniden dengelemenin ve durgunluk olmadan enflasyonu düşürmenin 'zor olsa da mümkün' bir yolu olduğunu savundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —