• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

WSJ: ABD ve Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz´ın iadesi için mücadele içinde

WSJ: ABD ve Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz´ın iadesi için mücadele içinde

WSJ, Korkmaz´ın iadesi için Türkiye ile ABD arasında çekişme olduğunu yazdı. Haberde, ABD´de yargılanırsa Korkmaz´ın Türk hükümeti ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunabileceği belirtildi.

 

WSJ, Korkmaz´ın iadesi için Türkiye ile ABD arasında çekişme olduğunu yazdı. Haberde, ABD´de yargılanırsa Korkmaz´ın Türk hükümeti ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunabileceği belirtildi.

ABD merkezli ekonomi ve finans gazetesi olan Wall Street Journal, Avusturya´da tutuklu olan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz´ın iadesi tartışmasının ABD ve Türkiye ilişkilerine daha çok zarar verebileceğini kaleme aldı.

BBC Türkçe´nin aktardığına göre ´ABD ve Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz´ın iadesi için mücadele içinde´ başlığını taşıyan makalede iki ülkenin de Korkmaz´ın iadesi için uğraştığı vurgulandı.

Haberde Korkmaz´ın, ´ABD´de yargılanması halinde Türkiye´deki hükümet ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunabileceği, bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yurt dışında Türkiye´nin imajını düzeltme çabalarına zarar verebileceğini´ öne sürüldü.

'Erdoğan zaten zorluk çeken bir ekonomi, düşen anket sonuçları ve üst düzey hükümet yetkililerine yöneltilen yolsuzluk suçlamalarıyla başa çıkmaya çalışıyor' denilen haberde Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin Korkmaz´a yönelik iade talebi yüzünden daha çok zarar görebileceği aktarıldı.

Hakkındaki kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle kırmızı bültenle aranan SBK Holding´in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ABD´nin talebi üzerine 19 Haziran´da Avusturya´da yakalandıktan sonra tutuklanmıştı. Korkmaz´ın tutukluluk süresi 22 Eylül´e kadar uzatıldı.

ABD´nin Utah eyaletinde görülen davada Sezgin Baran Korkmaz´ın iş ortaklığı yaptığı Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen´in (Levon Termendzgyan) vergi bağlantıları ile Amerikan Vergi Dairesi´ni (IRS) dolandırarak elde ettikleri paraları akladıkları iddiaları inceleniyor.

Korkmaz hakkındaki iddiaları reddediyor. Kingston Kardeşler ise suçlarını kabul ettikleri için şu an hapiste.

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü´nde Türkiye Araştırmaları Programı´nın direktörü olarak görev yapan Soner Çağatay, gazeteye yaptığı yorumda Korkmaz´ın yargılanmasının, ´Türkiye´nin imajını yatırım yapılabilir bir ülke olarak düzeltmeye çalışan Erdoğan için büyük bir kabus olabileceğini´ dile getirdi.

´Korkmaz, Albayrak ile tanışıyor´

Öte yandan gazete iki kaynağa dayandırdığı iddiasında Korkmaz´ın Türkiye´deki üst düzey hükümet yetkilileri ile ilişkileri olduğunu ve Erdoğan´ın damadı Berat Albayrak ile tanıştığını ortaya attı.

Korkmaz´ın Türkiye´deki bürokratlarla ilişkileri uzun zamandır gündemde. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, ´Sezgin Baran Korkmaz´ın verdiği aracı kullandığı´ iddiasını doğrulamıştı. Karaca ve Cumhurbaşkanlığı, Wall Street Journal´ın konuyla ilgili görüş talebine yanıt vermedi.

 

 



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor