Motherboard portalının haberine göre, Şehrazat adındaki yapay zeka, analiz ettiği hikayeleri anlamasa da tekrarlanan motifleri tespit edip seçebiliyor. Ayrıca hikayedeki bazı olayların diğerlerinden önce gelmesi gerektiğini belirleme yeteneğine sahip. Yapay zeka, böylelikle insanlar tarafından yazılan hikayelerden interaktif öyküler oluşturabiliyor.
Araştırmacılar, derlenmiş senaryoların kalitesini kontrol etmek için gönüllülerin tepkisini inceledi. Bunun için gönüllülere ayrıca rastgele hikaye jeneratörü ile gerçek yazarların hikayeleri de sunuldu. Deneye katılan kişilerden, tüm hikayeleri okuyup mantıksal hatalara kaç kez rastladıklarını bildirmeleri istendi.
Sonuçlar, Şehrazat´ın ürettiği metinlerin her zaman jeneratöre göre çok daha mantıklı algılandığını gösterdi. Gerçek yazarın metinleriyle kıyaslandığında ise yeni programın bazı konularda aynı derecede iyi yazdığı ortaya çıktı. Örneğin, okuyucular ‘sinemada buluşma´ konulu maceraları incelerken, gerçek yazarların senaryolarında ortalama 3, Şehrazat´ın metinlerinde ortalama 5 ve jeneratörün hikayelerinde ortalama 15 hataya rastladı.
Geliştirilmeye devam edilen Şehrazat´ın zamanla kendi üreteceği hikayelerde daha az hata yapması bekleniyor.
LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.
TürkiyeProf. Dr. İsmail Hakkı Aydın
TürkiyeProf. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.
TürkiyeTürkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.
Teknoloji