Tarih: 25.02.2024 12:33

YAPAY ZEKA FIRSAT MI, TEHDİT Mİ

Facebook Twitter Linked-in

Başkanlığını vakıf başkanımız Şaban Gülbahar’ın yaptığı kahvaltılı istişare toplantısına ülkemizin kıymetli beyin cerrahlarından Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Prof. Dr. Bayram Yılmaz (İzmir Biyotıp ve GENOM Merkezi Başkanı- Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Şadi Evren Şeker (İ.Ü. Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı), Ömer Balıbey (E. Milli Eğitim Müdürü), Prof. Dr. Ahmet İncekara (İ.Ü. İktisat Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Veysel Bozkurt (İ.Ü. İktisat Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı), Dr. Eray Güçlüer (ASAM Başkanı- Altınbaş Ü. Öğretim Üyesi), Çağrı Batuhan Budak (Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi Başkanı) ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.


Programda ülkemizdeki genetik ve yapay zeka çalışmaları ele alındı ve bu konudaki gelecek projeler hakkında önemli bilgiler verildi.

 


Kahvaltıdan sonra Avrasya Bir Vakfı/ASAM cumartesi konferansına geçildi. “Yapay zeka bir fırsat mı, tehdit mi?” başlığı ile gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Ahmet İncekara ve Prof. Dr. Veysel Bozkurt yapay zeka teknolojisinin bugünkü durumunu anlattı. Konuşmacılar, yapay zeka konusunu ciddiye alan ve bu konuda hazırlık yapanların geleceğin dünyasında daha önde olacağını belirtti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —