Yunan Bakan özel ulak oldu: Ankara’ya Rum mesajı

Yunan Bakan özel ulak oldu: Ankara’ya Rum mesajı

Kıbrıs Rum yönetiminin, yarın Ankara’ya gelecek Yunan Bakan Yerapetridis ile Türkiye’ye “iki devletli çözümden vazgeçin, Kıbrıs’ta çözüm için masaya oturalım” mesajı ileteceği belirtildi.

Kıbrıs Rum yönetiminin, yarın Ankara’ya gelecek Yunan Bakan Yerapetridis ile Türkiye’ye “iki devletli çözümden vazgeçin, Kıbrıs’ta çözüm için masaya oturalım” mesajı ileteceği belirtildi.

Kıbrıs müzakerelerinin kendi çıkarları doğrultusunda federasyon temelinde ve bırakıldığı noktadan devam etmesini isteyen Rum yönetimi, yarın Ankara’da temaslarda bulunacak Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Yerapetridis’ten, ‘özel ulak’ olmasını istedi. Rum lider Nikos Hristodulidis’in, “Türkiye iki devletli çözüm politikasını değiştirsin, bu ay New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu açılışı sonrasında müzakerelere başlayalım, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) süreci de kolaylaşır’ mesajını verdiği belirtiliyor.

MİÇOTAKİS’LE GÖRÜŞECEK

Rum ve Yunan medyasında yer alan haberlere göre, Rum lider Hristodulidis, Yunan Dışişleri Bakanı Yerapetridis ile geçen hafta temasa geçerek, ‘özel ulak’ olmasını istedi. BM çerçevesindeki müzakerelerin Rumların masayı devirdiği İsviçre’deki Kıbrıs konferansında bırakıldığı noktadan ve federasyon temelinde devam etmesini isteyen ve Türkiye’nin de ‘iki devletli çözüm’ politikasından dönmesini isteyen Hristodulidis, bugün Lefkoşa’da İsrail-Yunanistan-Rum yönetimi üçlüsünün yapacağı görüşmede talepleri Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis’e de iletecek.

İNGİLTERE’DEN DE İSTEDİ

Fileleftheros gazetesinin manşetten verdiği habere göre, Rum lider Hristodulidis, “Ankara’ya bizim mesajımızı götürür müsünüz?” talebini, sadece Yunanistan’dan değil, İngiltere ve AB’den de rica etti. Önümüzdeki günlerde Türkiye’yi ziyaret etmesi planlanan İngiltere Dışişleri Bakanı Claverly ve AB Komisyonu heyetinin de Rum liderin mesajını iletmesi bekleniyor.

TÜRKİYE-AB RAPORU

Bu arada, Yunan Kathimerini gazetesi, AB’nin Dışişleri Bakanı konumundaki AB Komisyonu Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell’in, ekim ayında Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili özel rapor hazırlamaya devam ettiğini yazdı. Gazete, üst düzey AB yetkililerine dayanarak, raporda Kıbrıs sorununa kısa bir yer verileceğini, ancak Türkiye-AB ilişkilerinin Rumların istediği gibi Kıbrıs sorununa bağlanmayacağını bildirdi.

TOY GÖRÜNÜYORDU SAKAL BIRAKTI

- Şubat ayındaki seçimlerde yeni Rum Başbakanı seçilen 49 yaşındaki Rum lider Nikos Hristodulidis, yerel medyada, fiziksel yapısının ‘genç ve toy’ göründüğü eleştirileri üzerine imaj değişikliğine gitti ve sakal bıraktı.

 



Yaşargil Efsanesi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Türkiye

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.

Türkiye

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Türkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.

Teknoloji

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Birleşik Krallık, Gazze'ye ilişkin ifadeleri sebebiyle İsrail'in aşırı sağcı Maliye ve Güvenlik bakanlarına yaptırım kararı aldı.

Dünya

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

Yükleniyor